Vrijwilligers DRHA

De DRHA is altijd op zoek naar vrijwilligers om ons te helpen tijdens onze 4 reguliere (meerdaagse) DRHA shows die wij ieder jaar organiseren.

Wij hebben verschillende vrijwilligersfuncties:

Speaker:

De speaker is ervoor verantwoordelijk om tijdens de show alle combinaties om te roepen die de arena binnen komen. Dit wordt gedaan aan de hand van een startlijst die de speaker vooraf beschikbaar heeft. Daarnaast krijgt de speaker na iedere proef de score door van de scribe, de speaker roept deze score vervolgens om. De speaker voert deze scores vervolgens ook in het computerprogramma ‘Showmanager’ in. Ook tijdens de prijsuitreiking is het aan de speaker om de juiste prijzen en ruiters om te roepen. Verder meldt de speaker ook nog overige belangrijke zaken, zoals het vernoemen van de sponsoren, informatie over tijden en pauzes en allerlei andere mogelijke informatie op aangeven van het bestuur.

Lintenman/-dame (prijzenuitdeler):

De prijzenuitdeler is ervoor verantwoordelijk om tijdens prijsuitreiking alle winnaars van hun linten en eventuele prijzen te voorzien en te feliciteren met hun plaatsing. Je gaat een paar starts voor het einde van de klasse naar de showoffice om te kijken welke plaatsen er worden uitgegeven en welke prijzen je moet meenemen. Als de laatste combinatie is geweest ga je met de juiste linten en prijzen naar de showarena. Je zorgt ervoor dat de DRHA banners staan die worden gebruikt tijdens de prijsuitreiking. Als iedereen klaar is om te beginnen geef je een seintje aan de speaker, deze noemt vervolgens de combinatie en de plaatsing. Je feliciteert de ruiter en geeft de juiste prijzen. Nadat de winnaar zijn ereronde heeft gedaan, zorg je dat alle andere ruiters de arena verlaten en dat de winnaar de kans krijgt met zijn/haar aanhang een Champion foto te laten maken tussen de DRHA banners.

Doorman/-women

De doorman is ervoor verantwoordelijk om tijdens de show alle combinaties op het juiste moment aan start te laten komen. Dit wordt gedaan aan de hand van een startlijst die de doorman vooraf beschikbaar heeft. Je controleert of een combinatie tijdig in de losrijbak aanwezig is en communiceert eventueel met de speaker en scribe over mogelijke afwezigen. Je informeert de ruiter wanneer hij bijna aan start moet verschijnen en zorgt ervoor dat de ruiter klaar staat voor een snelle doorstroom. Je houdt ook in de gaten of ruiters die de showarena uit komen zich aanbieden bij de bitcheck. Je verwijst mensen met inhoudelijke vragen door naar leden van het bestuur.

Wat kun je van ons verwachten?

Op de eerste plaats natuurlijk een gezellig weekend met een leuke groep mensen! Je draait mee in de organisatie van DE reiningvereniging van Nederland!

Wij zorgen ervoor dat je ruim op tijd weet wanneer je verwacht wordt en hoe het rooster voor de vrijwilligers m.b.t. de wedstrijd in elkaar zit. Wij zorgen ervoor dat je tijdens je dienst(en) voldoende bonnen/muntjes krijgt om te eten en drinken op de locatie.

Uiteraard krijg je ook de reiskosten vergoed á 25 cent per kilometer. Indien je meerdere dagen achter elkaar werkt en de afstand naar huis is erg groot, kunnen we in overleg kijken naar een slaapplaats (bv een plek op de camping of pension).

Er wordt een vergoeding gegeven van max. € 35,- per dag.

Wil jij hier meer over weten of heb je interesse ons te komen helpen?

Neem dan contact op met Xandra Grether, xandra@drha.nl